Stilex Jel diğer krem ve ilaçlar gibi kesinlikle doktor tavsiyesi ve kontrolü altında kullanılmalıdır. Ağrı bölgelere doğrudan uygulanıp, kısa süre içerisinde etkisini gösteren Stilex Jel, sinek, böcek ısırmaları sonrasında vücutta yaşanan kızarık, şişlik ya da yaralarında tedavisi için de uygundur. Vücutta görülen bir takım yaralar için kullanımı uygun olan Stilex Jel, genellikle sivrisinek veya böcek sokması sonrasında yaşanan kaşıntı ya da kızarıklıkların yok olması için kullanılır.
Ayrıca farklı alanlarda da kullanımı uygun olan jel, sivilce, egzama, basur ya da mantar tedavisi için herhangi bir etki yaratmaz. bu sebep ile Stilex Jel formunun sadece doktor tavsiyesi için kullanımı en doğru seçim olacaktır. Eczanelerden reçete olmadan da satın alınan Stilex Jel, hafif yanıkların tedavisinde de kullanılabilir. Stilex Jel, isilik tedavisi ve suçiçeği tedavisi için de uygundur.
Stilex Jel Etken Maddesi
Stilex Jel içerisinde meramin meleat, dekspentanol ve lidokain hidroklorür içerir. Dertolojik ilaçlar grubu arasında yer alan Stilex Jel, genel anlamda bölgesel ağrıların semptomlarının giderilmesinde ve hastalığın tedavisinde kullanılır. Cilt yüzeyine doğrudan uygulanan jel, kısa süre içerisinde etkisini göstererek hastalığı tedavi eder.
Ayrıca Stilex Jel içerisinde iltihap önleyici ve kaşıntı önleyici etken maddeleri de bulundurduğundan, kaşıntılı cilt problemlerinin tedavisinde de etkisini gösterir. Ortalama 30 gr tüpler halinde satışa çıkan bu jel, sadece eczanelerde satılır.
Stılex Jel Nasıl Kullanılır?
Doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilen Stilex Jel, reçetesiz olarak da eczaneden satın alınabilir. Cit yüzeyine doğrudan temas ettirelen krem için uygulanan bölgenin önceden temiz haline getirilmesi gereklidir. Jelin uygulanacağı bölgenin temiz olunduğundan emin olunduktan sonra ufak masajlar halinde bölgeye uygulanabilir. Ayrıca krem yüz bölgesine uygulanacak ise göz, ağız ve burun ile temasında kaçınılmalıdır. Ağız, burun ya da göz teması halinde mutlaka bol su ile durulanmaldır.
Stilex Jel kullanımında sadece ağrılı bölgenin olduğu yere uygulanmalıdır. Stilex Jel tedavi süresince oda sıcaklığında muhafaza edilmeli ve çocukların erişim sağlayacağı yerlerden uzak tutulmalıdır. Stilex Jel doktor aksi bir şey söylemediği takdirde ortalama 1 haftadan fazla kullanılmamalıdır. Jelin kullanım süresi dolduğundan ağrılarda herhangi bir azalma görülmediğinde doktora bilgi verilmelidir.
Stilex Jel Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dermotolojik ilaç grupları arasında yer alan Stilex Jel, aç ya da tok karnına tüketimi fark etmez. Ağrılı bölgeye hafif masaj hareketleri ile uygulanması sağlanan jelin, göz çevresi ve göz içi temasından kesinlikle kaçınılmalıdır. Aynı şekilde ağız içerisine temas etmemesi de oldukça önemlidir. Tüm önlemlere rağmen ağız ya da göz ile temas etmesi durumunda bölgenin komple bol su ile durulama işlemi yapılmalıdır.
Stilex jel kullanımında genel olarak günde iki defa olmak üzere 1 hafta kullanımı uygun görülür. Bu zaman içerisinde ağrılı veya kaşıntılı bölgede iyileşme görülmediğinde uzman bir dermatoloğa mutlaka bilgi verilmelidir. Ayrıca reçetesiz bir şekilde alınabilen Stilex Jel, bulaşıcı deri enfeksiyonlarında, açık yara tedavisinde, iltihaplanmış yaralarda, kesiklerde ve egzamalarda etki göstermediğinden tavsiye edilmez.
İlgili Link: Advantan Krem
Stilex Jel Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Stilex Jel içerdiği maddelere herhangi bir alerjik reaksiyon durumu var ise jel kesinlikle cilt ile temas ettirilmemelidir. Kaşıntıyı, acıyı hafifiletmek veya cilt uyuşukluğunu yaşamak için kullanılan jel, az miktarda ve doktorun tavsiye ettiği kadar kullanılmalıdır. Stilex Jel reçete edilmişse sadece doktorun bilgisi dahilinde olan bölgelerin tedavisinde kullanılmalıdır.
Bu anlamda kesinlikle ağız, burun, kulak veya anüs gibi bölgelerde yaşanan deri hastalıklarında kullanılmamalıdır. Ayrıca kesik, şiş ya da hasar görmüş ciltlerde de kullanımı uygun değildir. Stilex Jel krem 2yaş altı çocuklarda, hamilelerde ve emziren annelerde kullanılmadan önce mutlaka doktordan bilgi alınmalıdır.
Stilex Jel Yan Etkileri
Tedavi yöntemli kullanılan ağız yordamı alınan veya jel krem halinde bulunan tüm ilaçlar kişiler bir takım yan etkilerin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Dermatolojik ilaç grubundan olan Stilex Jel, tüm ilaçlar gibi kullanan kişilerde yan etkilerini gösterir. Ciddi olmamak ile birlikte ortaya çıkan bu etkiler, kişilerin günlük yaşantısında olumsuzluklara neden olur.
Stilex Jel kullanımı sonrası ilacın herhangi bir yaygın etkisi görülmemiştir. Fakat bunun yanı sıra kullanan kişilerde karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, cilt yapısında kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda ani gelişen şişlikler ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Stilex Jel Hangi İlaçlar İle Kullanılmamalı?
Stilex Jel kremin de içerisinde yer aldığı dermatolojik ilaçlar, birçok ilaç grubu ile kullanıma uygundur. Fakat karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olan hastalar doktor kontrolünde kullanmalıdır. Aynı zamanda kısa zaman içerisinde böbrek ya da karaciğer problemi geçirip ilaç kullanan kişiler de bu durumu hekimlerine bildirilmelilerdir. Stilex Jel kullanımında kimyasal madde, yumuşatıcı tarzı deterjanlar ve parfüm kullanımları da kesinlikle uygun görülmemez.
İlgili Link: Fito Krem Nedir, Ne İşe Yarar?
Stilex Jel Kimler Tarafından Kullanılma Uygundur?
Reçeteli bir şekilde sadece eczanelerde satılan Stilex Jel, içerdiği maddeler dolayısı ile ciddi sağlık problemine neden olabilecek yan etkiler görülmez. Bu sebep ile 2 yaş üzeri çocuklarda, gençlerde, yetişkinlerde ve yaşlılarda kullanılmasında herhangi bir engel yoktur. Fakat bu anlamda hamile veya emziren annelerin durumlarında doktor bilgisi mutlaka olmalıdır. Doktor uygun görmediği takdirde Stilex Jel kullanımı gerçekleşmemelidir. Ayrıca çocuklarda kullanım dozu yetişkinlerde kullanımından farklı olduğundan, doktor bilgisi olmadan doz artışı veya eksilme yapılmamalıdır.
Stilex Jel Yüze Sürülür Mü?
Stilex Jel cilt üzerine temas ettirildiğinden aç ya da tok karnına fark etmeden kullanılabilir. İlaç kullanılmadan önce doz miktarı, ilaç zamanı için mutlaka doktordan veya eczacıdan bilgi alınmalıdır. Stidex jel içerisinde bulunan mepiramin, lidokain ve dekspentenol maddelerinin herhangi bir test durumu hiçbir canlı da gözlemlenmemiştir. Bu sebep ile hamilelik durumlarında çok gerek görülmedikçe kullanılmayan jel, yüz ile temasından da kaçınılmalıdır.
Stilex Jel Fiyatları
Dermotolojik ilaç gruplarında yer alan ilaçların tamamı sigorta kapsamında karşılanır. Bu anlamda Stilex Jel krem de uygun fiyatlı olup sigorta kapsamındadır. Sadece reçete ile satılan Stilex Jel, her bütçenin alım gücüne müsaittir.