Günümüzde pek çok insan dişlerinin sarımtırak bir renk hali almasından şikâyet ediyor ve dişlerini beyazlatmak istiyor. Tıp dilinde diş beyazlatma işlemi “belaching” olarak tabir ediliyor. Vücudun her alanında dişler de dâhil olmak üzere süngerimsi delikler yer alıyor. Her ne kadar gözle görülmese de yiyip içilen her şey bu gözeneklerden içeri girerek zamanla dişlerin sararmasına yol açıyor. Dişlerini beyazlatma isteyen hastaların ilk aklına gelen de diş beyazlatma işleminin sağlıklı olup olmadığıdır. Bu sorunun yanıtı ise çeşitli kriterlere göre farklılık gösteriyor.
Diş beyazlatma işlemi pek çok diş hekimi tarafından yapılan estetiksel bir işlemdir. Diş tabakaları için hazırlanmış özel beyazlatıcı jeller kullanarak yapılır. Bu nedenle bir kişi için gayet sağlıklı olan bu beyazlatma işlemi başka bir kişi için sağlığa yan etki yapabiliyor.
Diş Beyazlatma Nerede Yapılmalı?
Herkesin yaptırmak istediği diş beyazlatma işlemi özel ya da devlet hastanesi fark etmeksizin alanında uzman ve güvenilir diş hekimleri tarafından yapılmalıdır. Çoğu insan masraftan kaçınmak için evde kendi yöntemleri ile dişlerini beyazlatmaya çalışıyor fakat bu durum bazen dişlere kalıcı hasar verebiliyor. Diş hekimlerinde ise özel, içeriğinde beyazlatıcı etki bulunan jeller kullanılarak, diş temizleme aparatları sayesinde beyazlatma işlemi tamamlanır. Ancak bu işlemin tamamen uzman kişiler tarafından yapılması gerekir.
İlgili Link: En İyi Diş Protezi Nasıl Seçilir?
Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?
Diş beyazlatma işlemi ortalama 1 saat sürer. Fakat doktorun kullanacağı aparat, hastanın diş ve diş eti durumu gibi etkenler bu süreyi uzatabilir. Aynı zamanda hekim seanslar halinde de hastaya diş beyazlatma işlemini uygulayabilir. Bunun en doğru cevabı hastanın gideceği diş hekimine saklıdır o nedenle diş beyazlatma işlemi için kesinlikle uzman bir hekim ile görüşmek gerekir.
Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Uygulanmaz?
Diş beyazlatma işlemi diş etlerinde çekilme olan kişilere, 18 yaşından küçük bireylere, hamile kadınlara, protez ve takma diş bulunan kişilere, dişinde çürük ya da başka bir diş eti rahatsızlığı bulunan kişilere, diş sıkmaya bağlı olarak dişinde çatlak olan bireylere ve diş hassasiyeti olan kişilere diş beyazlatma yöntemi uygulanmaz.
İlgili Link: Gömük Dişler Hayatınızın Kabusu Olmasın